Almaleves

Hozzávalók

  • 2 cs almapor

  • pici só

  • ízlés szerint cukor

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 1/2 citrom

  • 8-10 db szegfűszeg

  • 1 kávéskanál őrölt fahéj vagy 1 rúd egész fahéj

  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

  • Lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, az almaport és lassú tűzön felforraljuk. A pudingport elkeverjük a tejszínnel, és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk, míg felforr, és a levesünkkel is készült. Ha nem teatojásba vagy gézbe tettük a fűszereket, akkor le is szűrhetjük a levest.
    Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.
×