Almás sütőtökleves

Hozzávalók

  • 2 csomag sütőtökpor

  • 1 nagy alma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 kis gerezd fokhagyma

  • 2 dl kókusztej

  • 1 ek. mascarpone (tejszínnel helyettesíthető)

  • 3 dkg vaj

  • 1 tk curry fűszerkeverék (enyhe)

  • tengeri só, frissen őrölt bors

  • friss snidling

  • pirított mogyoró és/vagy szezámolaj a tálaláshoz

Elkészítés

  • Kockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a hámozott felkockázott almát. Öntsük fel fél liter vízzel, sózzuk. Kb. 5 perc főzés után tegyük bele a sütőtökport, leturmixszoljuk a levest, hozzákeverjük a mascarponét és a kókusztejet.
×