Ananászos- sütőtökös bögrés muffin

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt vagy tönköly liszt

  • 1/2 csésze olvasztott margarin vagy növényi olaj

  • 1 csésze darabolt ananász (de lehet más gyümölcs is)

  • 2 csomag sárgarépapor

  • 1/4 csésze méz barna cukor

  • 2 felvert tojás

  • 2 tk sütőpor

  • 1/4 tk őrölt fahéj

  • 1/2 tk szódabikarbóna

  • 1 tk vaníliaesszencia

Elkészítés

  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Száraz keverékeket összekeverjük ( liszt, sütőpor, sárgarépapor, fahéj, szódabikarbóna) A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és fahéjjal.
    A felvert tojásokat egy nagy tálba öntjük, elkeverjük a mézzel (vagy a cukorral), vajjal és beletesszük a vaníliát. Összekeverjük a száraz keverékkel, óvatosan beleforgatjuk az ananász kockákat.
    Muffin formát kibélelünk papír kosárkákkal, két-harmadáig megtöltjük a tésztával. A előmelegített sütőben 20-25 percig barnára sütjük.
×