Céklás-diós kevert süti
Hozzávalók
10 dkg porcukor
4 dkg margarin
2 db tojás
3 dkg liszt
3 dkg darált dió
1 csipet só
1 tk sütőpor
1/2 tk őrölt fahéj
2 cs céklapor
Elkészítés
- Cukrot a margarinnal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk, habosra keverjük. –A lisztet, diót, sütőport, fahéjat összekeverjük. Habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a lisztes keveréket és beleszórjuk a céklaport. Összekeverjük.
Magasabb falú hőállótálat (jénai) kivajazzuk, kilisztezünk és belesimítjuk a masszát. A tálat tepsibe állítjuk és annyi vizet öntünk a tepsibe, hogy a tál feléig érjen. Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Készíthetünk hozzá vanília mártást…