Céklás-diós kevert süti

Hozzávalók

  • 10 dkg porcukor

  • 4 dkg margarin

  • 2 db tojás

  • 3 dkg liszt

  • 3 dkg darált dió

  • 1 csipet só

  • 1 tk sütőpor

  • 1/2 tk őrölt fahéj

  • 2 cs céklapor

Elkészítés

  • Cukrot a margarinnal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk, habosra keverjük. –A lisztet, diót, sütőport, fahéjat összekeverjük. Habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a lisztes keveréket és beleszórjuk a céklaport. Összekeverjük.
    Magasabb falú hőállótálat (jénai) kivajazzuk, kilisztezünk és belesimítjuk a masszát. A tálat tepsibe állítjuk és annyi vizet öntünk a tepsibe, hogy a tál feléig érjen. Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Készíthetünk hozzá vanília mártást…
×