Csokis – Kókuszos kocka
Hozzávalók
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
1 tk vaníliaesszencia
3 tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag sárgarépa por
5 dkg kókuszreszelék
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
Negyed tk só
Elkészítés
- Sütőt előmelegítjük 180 fokra kb 20×30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk..
Olvasztott, de nem meleg vajhoz, hozzáadjuk a vaníliát , cukrot, tojásokat. Egy fakanállal simára keverjük.
A lisztet, sárgarépa port, sót és fűszerkeveréket a vajas keverékhez adjuk, óvatosan elkeverjük. Amikor csomómentes a tészta, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. 35-40 percig tú próbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a csokis mázat.
Csokis- Kókusz máz: egy hőálló tálba teszünk 6 evőkanál vizet, 5 evőkanál cukrot, 125 g vajat, 60%-os 50g étcsokoládét, és az 1 evőkanál kakaóport. Vízgőz felett felolvasztjuk. Piskóta kihűlését követően megkenjük a csokis mázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel.