Csokis – Kókuszos kocka

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj vagy margarin

  • 20 dkg cukor

  • 1 tk vaníliaesszencia

  • 3 tojás

  • 20 dkg liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 2 csomag sárgarépa por

  • 5 dkg kókuszreszelék

  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

  • Negyed tk só

Elkészítés

  • Sütőt előmelegítjük 180 fokra kb 20×30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk..
    Olvasztott, de nem meleg vajhoz, hozzáadjuk a vaníliát , cukrot, tojásokat. Egy fakanállal simára keverjük.
    A lisztet, sárgarépa port, sót és fűszerkeveréket a vajas keverékhez adjuk, óvatosan elkeverjük. Amikor csomómentes a tészta, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. 35-40 percig tú próbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a csokis mázat.
    Csokis- Kókusz máz: egy hőálló tálba teszünk 6 evőkanál vizet, 5 evőkanál cukrot, 125 g vajat, 60%-os 50g étcsokoládét, és az 1 evőkanál kakaóport. Vízgőz felett felolvasztjuk. Piskóta kihűlését követően megkenjük a csokis mázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel.
×