Szilvás- mascarpone-s pohárkrém
Hozzávalók
- Mascarpone krém:
125 g mascarpone
200 ml görög joghurt
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
5 csepp mandulaaroma
2 ek méz
- Szilvakrém:
2 cs szilvapor
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
2 ek méz
1 ek balzsamecet
Adhatunk mellé vagy tördelhetünk, reszelhetünk a két réteg közé egy kevés mandulás,rozsos, édes sütit/ kekszet, úgy még izgalmasabb az íz kombináció.
Elkészítés
- Mascarpone krém:
Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a mascarponét a joghurttal, citromlével, mézzel citromhéjjal és pár csepp mandula aromával, majd formákba öntve tegyük hűtőbe a keveréket. - Szilvakrém:
kevés vízbe (kb. 2 dl) öntsük bele a szilvaporokat pároljuk össze citromlével, citromhéjjal, mézzel és balzsamecettel, míg az ecet ereje elmegy. Rakhatunk bele fahéjat is.
Összeállítás: pohár alsó részébe rakjuk a mascarpone krémet, esetleg morzsolt kekszet, majd rakjuk a kihűlt szilvakrémet vékonyabb rétegben.
Tegyük be a hűtőbe legalább egy órára.