Szilvás- mascarpone-s pohárkrém

Hozzávalók

  • Mascarpone krém:
  • 125 g mascarpone

  • 200 ml görög joghurt

  • 0.5 citromból nyert citromlé

  • 0.5 citromból nyert citromhéj

  • 5 csepp mandulaaroma

  • 2 ek méz

  • Szilvakrém:
  • 2 cs szilvapor

  • 0.5 citromból nyert citromlé

  • 0.5 citromból nyert citromhéj

  • 2 ek méz

  • 1 ek balzsamecet

  • Adhatunk mellé vagy tördelhetünk, reszelhetünk a két réteg közé egy kevés mandulás,rozsos, édes sütit/ kekszet, úgy még izgalmasabb az íz kombináció.

Elkészítés

  • Mascarpone krém:
    Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a mascarponét a joghurttal, citromlével, mézzel citromhéjjal és pár csepp mandula aromával, majd formákba öntve tegyük hűtőbe a keveréket.
  • Szilvakrém:
    kevés vízbe (kb. 2 dl) öntsük bele a szilvaporokat pároljuk össze citromlével, citromhéjjal, mézzel és balzsamecettel, míg az ecet ereje elmegy. Rakhatunk bele fahéjat is.
    Összeállítás: pohár alsó részébe rakjuk a mascarpone krémet, esetleg morzsolt kekszet, majd rakjuk a kihűlt szilvakrémet vékonyabb rétegben.
    Tegyük be a hűtőbe legalább egy órára.
×