Szilvás piskóta- fahéjas almafagyival

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor vagy barnacukor

  • 10 dkg margarin

  • 10 dkg liszt

  • 10 dkg darált mandula vagy dió

  • 4 db tojás

  • 1 csipet só

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 teáskanál vanília-aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 1-2 teáskanál fűszer, ami illik a gyümölcshöz (pl. a fahéj, őrölt szegfűszeg vagy a mézeskalács fűszerkeverék)

  • 2 cs szilvapor

Elkészítés

  • Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 fokra (légkeverésnél 170 fokra). A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük, és hozzáadjuk a tojásokat . A lisztet a szilvaporral és a többi hozzávalóval összekeverjük, és kanalanként adagolva, a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz.
    Fahéjas almafagyi receptet, megtalálod itt a weboldalunkon!
×