Szilvás piskóta- fahéjas almafagyival
Hozzávalók
10 dkg cukor vagy barnacukor
10 dkg margarin
10 dkg liszt
10 dkg darált mandula vagy dió
4 db tojás
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília-aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1-2 teáskanál fűszer, ami illik a gyümölcshöz (pl. a fahéj, őrölt szegfűszeg vagy a mézeskalács fűszerkeverék)
2 cs szilvapor
Elkészítés
- Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 fokra (légkeverésnél 170 fokra). A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük, és hozzáadjuk a tojásokat . A lisztet a szilvaporral és a többi hozzávalóval összekeverjük, és kanalanként adagolva, a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz.
Fahéjas almafagyi receptet, megtalálod itt a weboldalunkon!